Cốm (young rice) is a delicacy of Hà Nội’s autumn, from which many popular dishes have been created, but it is also being developed in new ways by younger cooks.
Không chỉ có niềm đam mê mãnh liệt với bánh, các thí sinh mùa 2 còn được biết đến đều là những giảng viên đầu ngành, là những đầu bếp bánh tại khách sạn 5 sao với nhiều năm kinh nghiệm, hứa hẹn mang đến đại tiệc mãn nhãn cho khán giả.
The Belgian Culture & Food Festival 2024 (B.Fest 2024), the fourth of its kind, will be held in the northern port city of Hải Phòng from October 25-27.
A group of Hanoians headed by Đặng Xuân Tùng recently took a tour in Lạng Sơn Province’s Bảo Lâm Village to enjoy its special seedless persimmon, buying the fruit and bringing it home for the Mid-Autumn Festival.
A group of Hanoians headed by Đặng Xuân Tùng recently took a tour in Lạng Sơn Province’s Bảo Lâm Village to enjoy its special seedless persimmon, buying the fruit and bringing it home for the Mid-Autumn Festival.
Trần Văn Kha, 33, who grew up in a poverty-stricken family, has overcome numerous challenges in life to receive three full scholarships and nurture a passion for cooking and now aspires to help other impoverished children transform their lives
Chef de Mission Dang Ha Viet on July 23 will lead the Vietnam Olympics Team to France where the 16-strong contingent expect to win medals at the Paris Games 2024.
In the ancient imperial city of Huế, rice lotus and porridge of lotus seeds wrapped in longan, were a favoured offering as a special dish to the Kings.
More than 100 typical dishes of southern localities have been introduced at the Taste of the South culinary festival that opened in HCM City on July 11.
The project, entitled Lên Men: Umami Unleashed, not only celebrates fermented foods, but also aims to enrich fine dining with indigenous flavours while advancing food security.
For the second edition of the MICHELIN Guide in Việt Nam, 42 eateries have been nominated for the Bib Gourmand selection, 18 in Hà Nội and 24 in HCM City.
Quy Nhơn Coastal City in the central province of Bình Định has many delicacies made from fish but is particularly famed for its stew made from tuna eyeballs, which comes highly recommended by local chefs.
Bánh bá trạng gắn liền với lịch sử và giá trị văn hóa lâu đời của nhiều quốc gia châu Á. Đặc biệt tại Việt Nam và cộng đồng người Hoa Sài Gòn, bánh bá trạng còn mang đậm nét văn hoá biểu trưng trong ngày Tết Đoan Ngọ - Mùng 5 tháng 5 Âm lịch.
Mỗi con dao nhà bếp được tạo ra với chức năng và công dụng riêng để phù hợp với từng mục đích sử dụng. Việc cầm dao gọt hoa quả đúng cách giúp dao di chuyển theo đúng ý muốn và phát huy được hết công năng. Vậy cách cầm dao gọt hoa quả như thế nào là đúng chuẩn? Cùng tìm hiểu trong bài viết sau đây để có câu trả lời.