Goi y giai mon Anh tuyen sinh lop 10 2007 2008

Tags: A B C D, ky thi tuyen sinh, co tinh chat, lop 10, goi y, thi sinh, tham khao, de thi, nam hoc, IS, That, AND, mon, giai


Goi y giai mon Anh tuyen sinh lop 10 2007 2008
Giam thi goi thi sinh vao phong thi tai Hoi dong thi Truong THCS Doc Lap (quan Phu Nhuan) - Anh: Quoc Dung
TS moi cac ban thi sinh xem goi y tham khao phan giai de thi mon Anh van, ky thi tuyen sinh lop 10 nam hoc 2007-2008 tai TP.HCM (nhung goi y nay chi co tinh chat tham khao).

>> Goi y bai giai mon Van tuyen sinh lop 10
>> Di thi cung con: Phu huynh va tram moi au lo
>> De thi mon Van lop 10: dung trong tam, de!
>> Hon 100.000 thi sinh TP.HCM va Ha Noi thi tuyen lop 10
>> TP.HCM: hon 61.000 thi sinh thi tuyen vao lop 10
>> Tuyen sinh bac pho thong
>> Thi tot nghiep THPT, lop 6, lop 10-2007

KY THI TUYEN SINH LOP 10 THPT NAM HOC 2007-2008

Mon thi: Tieng Anh - khoa ngay 20-6-2007

Thoi gian lam bai: 60 phut (khong ke thoi gian giao de)

(1-3) Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others (0.6 pt)

1. A. set
B. head
C. heat
D. dead

2. A. machine
B. inspiration
C. exchange
D. champagne

3. A. pleased
B. erased
C. increased
D. amused

(4-20) Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence (3.8 pts)

4. The examination will be held ________ June, 2007.

A. in
B. on
C. at
D. to

5. ___________ the first and second nights of Passover, Jewish families often enjoy the Seder.

A. In
B. On
C. Over
D. At

6. Wearing uniforms help poor students feel equal _________ others.

A. up
B. on
C. off
D. to

7. The boy was greatly proud _______ his success at school.

A. on
B. of
C. at
D. in

8. Cong Vinh seems to be well-qualified _________ the latest position.

A. in
B. by
C. for
D. of

9. He read his article on the website last night, ________?

A. doesn’t he
B. didn’t he
C. did he
D. hasn’t he

10. Are all the students used ___________ their summer vacation in the countryside?

A. to spend
B. spend
C. to spending
D. spending

11. Passover ________ in Israel and by all Jewish people.

A. is hold
B. is celebrating
C. celebrates
D. is celebrated

12. “When will Mr. Ba retire? He began ________ for the company thirty years ago.”

A. to be worked
B. to working
C. will work
D. to work

13. If Ba were rich, he ________ around the world.

A. should travel
B. travelled
C. could travel
D. must travel

14. They are still playing on the field ___________ it is raining heavily.

A. though
B. because
C. but
D. despite

15. Study harder _________________.

A. if you will pass the exam
B. and you will pass the exam
C. unless you pass the exam
D. or you will pass the exam

16. The girl wishes she ____________ in Nha Trang for the festival next week.

A. will stay
B. could stay
C. is staying
D. can stay

17. On the way to school, Long often stops _________ a newspaper.

A. to buy
B. buy
C. buying
D. bought

18. The cooker ________ is displayed at Nguyen Kim Supermarket looks modern.

A. why
B. who
C. which
D. whose

19. _ “Let’s go to Vung Tau on the weekend.”

_ “_____________”

A. That’s a fine day
B. That’s a good trip
C. Yes, please
D. Yes, let’s

20. _ “Thank you very much”

_ “______________”

A. Are you worried?
B. You’re welcome
C. Not all
D. Nothing

21. For most households, lighting ____________ for 10 percent to 15 percent of the electricity bill.

A. accounts
B. applies
C. asks
D. prepares

22. Ho Chi Minh City will ___________ temperatures between 25oC and 30¬¬oC tomorrow.

A. experience
B. arrive
C. achieve
D. occur

(23-30) Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage (1.6 pts)

Mr. Brown and some (23) __________________ conservationists are on a very dirty beach now. Today they are ready to make the beach a clean and beautiful place again. After listening to Mr. Brown’s instructions, they are divided (24) ____________ three groups. Group I needs to walk along the shore. Group 2 should check the sand, (25) _________ group 3 has to check among the rocks. Garbage must be put into plastic bags, and the bags will be (26) __________ by Mr. Jones. He will take the bags to the garbage (27) _________. Each member will be given a map to find the right place. They won’t eat the picnic lunch (28) __________ by Mrs. Smith until the whole area is clean. (29) _________ are eager to work hard so as to refresh this (30) ________ area.

23. A. voluntary
B. volunteers
C. volunteering
D. volunteer

24. A. in
B. to
C. into
D. onto

25. A. or
B. and
C. because
D. though

26. A. selected
B. chosen
C. collected
D. elected

27. A. dump
B. yard
C. area
D. place

28. A. happened
B. provided
C. achieved
D. shown

29. A. Them all
B. They all
C. All them
D. All they

30. A. spoiling
B. spoil
C. spoiled
D. spoils

(31-34) Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting (0.8 pt)

31. You’retired asyou got uptoo late to watch TVlast night.
A B C D

32. The Internet is a veryfast and convenient wayfor us to geta lot of informations.
A B C D

33. The bus is such aninexpensive meansof transport that peopletake themvery often.
A B C D

34. She has beenplaying asa professional tennisplayer from 1990s.
A B C D

(35-38) Use the correct form of the word given in each sentence (0.8 pt)

35. The Internet has helped students study more ________________. (EFFECT)

36. It is __________ that our environment is more and more polluted. (DISAPPOINT)

37. We are trying to have a(n) ______________ world. (POLLUTE)

38. I am thankful to my teacher who always gives me lots of _______________ to better my knowledge. (COURAGE)

(39-42) Read the dialogue and then decide whether the statements that follow are True or False (0.8 pt)

Mrs. Lan: What’s the matter, Mrs. Linh?

Mrs. Linh: I’ve just received my latest electricity bill. It’s so enormous.

Mrs. Lan: Let me see. It’s 350,000 VND. What an enormous bill it is!

Mrs. Linh: I paid 200,000 VND last month. I don’t know why it’s higher this month.

Mrs. Lan: Which counter is installed in your house?

Mrs. Linh: The usual mechanical counter was replaced with an electronic counter at the beginning of this month. It is said to run more exactly and be more convenient for the power officials to record monthly electricity numbers.

Mrs. Lan: I don’t know what happens. The usual mechanical counter is still used in my house. Why don’t you complain to the Power Department of Ho Chi Minh City about it?

Mrs. Linh: Thanks for your advice. I am writing a complaint letter right now.

39. The bill Mr. Linh received last month was lower than the latest one.

40. Mrs. Linh has spent 550,000VND on electricity in the last two months.

41. Mrs. Lan insisted that the electrical counter is wrong.

42. Electricity numbers are recorded every month.

(43-46) Rewrite the sentences so that they are nearest in meaning to the sentence printed before them (1.6 pts)

43. Ba said, Why don’t we stop eating chicken to avoid being infected with bird flu?”

Ba suggested that chicken shouldn’t ........................................

44. The last time she went out with him was 9 months ago.

It is .......................................................................................

45. There was too much snow for us to go out.

There was such .....................................................................

46. Miss Huong Tram is the best student in this class.

Nobody .................................................................................

DAP AN DE NGHI

1.

C

22.

A

2.

C

23.

A

3.

C

24.

C

4.

A

25.

B

5.

B

26.

C

6.

D

27.

A

7.

B

28.

B

8.

C

29.

B

9.

B

30.

C

10.

C

31.

C

11.

D

32.

D

12.

D

33.

D

13.

C

34.

D

14.

A

35.

Effectively

15.

B

36.

Disappointing

16.

B

37.

Unpolluted

17.

A

38.

Encouragement

18.

C

39.

True

19.

D

40.

True

20.

B

41.

False

21.

A

42.

True

43. Ba suggested that chicken shouldn’t be eaten (for fear of bird flu/so that they could avoid being infected with bird flu).

44. It is 9 months since she (last) went out with him.

45. There was such a lot of snow that we couldn’t go out.

46. Nobody in this class is as good as Miss Huong Tram.

Nguoi giai de: LE MINH CHAU
(Giao vien tieng Anh Truong THPT chuyen Le Hong Phong TP.HCM)

Viet Bao

Video được xem nhiều nhất

Bộ GD&ĐT nhận trách nhiệm về vướng mắc trong xét tuyển ĐH, CĐ
00:00 / --:--

Video nổi bật

Thích và chia sẻ bài viết này trên facebook Theo dõi vietbao.vn trên facebook

TIN Tuyển Sinh NỔI BẬT

Xét tuyển ĐH, CĐ bổ sung: Không cho rút hồ sơ sẽ hết “loạn”?

Rút kinh nghiệm từ lần “loạn” xét tuyển nguyện vọng 1, khi thí sinh và người nhà vất vả ngược xuôi để rút - nộp hồ sơ vào ĐH, CĐ, tại đợt xét tuyển bổ sung tới, Bộ GD&ĐT sẽ chỉ cho phép thí sinh nộp hồ sơ xét tuyển nguyện vọng bổ sung vào các trường mà không được rút hồ sơ nộp sang trường khác.

“Thi” đã giảm áp lực nhưng “tuyển” thì không!

Hai ngày cuối cùng của đợt xét tuyển nguyện vọng 1 (NV1) kỳ tuyển sinh ĐH, CĐ ghi nhận sự rút hồ sơ ồ ạt ở những trường tốp trên. Lượng thí sinh và người nhà đổ dồn về TP để rút hồ sơ cũng gia tăng đáng kể.

Rút –nộp hồ sơ: Không tỉnh táo, thí sinh sẽ trượt đại học

Phó Trưởng phòng Đào tạo- ĐH Kinh tế Quốc dân cho rằng, nhiều thí sinh đủ điểm đỗ ở trường Kinh tế Quốc dân nhưng do các em không tỉnh táo, kiên trì, rút hồ sơ nộp vào trường khác, cuối cùng lại trượt.

Điểm thấp, đại học mời thí sinh đến nhận lại hồ sơ

Tính đến chiều 5/8, nhiều ĐH khu vực phía Nam đã nhận hàng ngàn hồ sơ xét tuyển. Đã có hàng chục hồ sơ xét tuyển không đủ điều kiện, nhà trường đã mời thí sinh đến nhận lại. 

Tìm hiểu: A B C D, ky thi tuyen sinh, co tinh chat, lop 10, goi y, thi sinh, tham khao, de thi, nam hoc, IS, That, AND, mon, giai

Xem Bản Tiếng Việt Có Dấu: Goi y giai mon Anh tuyen sinh lop 10 2007 2008

Ban co the doc ban tieng Viet co dau cua bai viet Goi y giai mon Anh tuyen sinh lop 10 2007 2008 bang cach nhan chuot vao duong dan tren.

Lien he ve tin Goi y giai mon Anh tuyen sinh lop 10 2007 2008

Nhan xet, hay lien he ve tin Goi y giai mon Anh tuyen sinh lop 10 2007 2008 co the gui bang duong dan o duoi. Ban nen gui kem tieu de bai viet Goi y giai mon Anh tuyen sinh lop 10 2007 2008 de lam tham khao. Bai viet nay thuoc chuyen de Tin tuyen sinh trong chuyen muc Tuyen sinh.

Cac tin khac:

Xem tiep ... Tin tuyen sinh
Kenh Tin RSS Kenh Tin RSS | Du Bao Thoi Tiet | Lich Xem TV | Lien He - Contact | Quang Cao | Viec Lam | Dieu Kien Su Dung | Bao Ve Tinh Rieng Tu | Sitemap

Copyright©2008 VietBao.vn, Thu Vien Thong Tin Tong Hop Viet Nam va The Gioi, phien ban thu nghiem phan mem Viet Bao Viet Nam, beta 1.0